Myynnin ja markkinoinnin työharjoittelu - fiiliksiä myyntityöstä Intensivellä

21.01.2023

Ensimmäisten päivien fiilikset myynnin ja markkinoinnin työharjoittelusta - millaista myyntityö on ollut Intensive Sales Partners Oy:ssä ja mitä myyntityöstä on päässyt oppimaan?

Aloitin kaksi päivää sitten kymmenen viikon mittaisen harjoittelujakson myyntityön parissa. Olotilani oli ensimmäisenä aamuna melko väsynyt, mutta sain kuitenkin pidettyä keskittymiskykyä ja uteliaisuutta yllä.

Ensimmäisenä tutuiksi tulivat uudet työkaverit, työtilat, työsopimukset ja toimeksiantajan taustatiedot. Luvassa oli buukkausprojekti, jota lähdettiin alkuun harjoittelemaan. Iltapäivän lähestyessä aloimme harjoittelemaan tarkemmin  buukkausstrategiaa, buukkaustekniikoita ja opettelemaan puhelinsoittoihin käytettävän LeadDesk- soittojärjestelmän käyttöä.

Jo ensimmäisenä päivänä huomasin, että olin tullut viihtyisään ja positiivisen työilmapiirin omaavaan paikkaan Intensive Sales Partner Oy:ssä. Meininki oli työpaikalla hyvä, vaikka puhelinsoittoihin ja asiakaskohtaamisiin valmistautuminen olikin jännittävää. Vaikka minulla on koulun kautta kokemusta ammatillisestä viestinnästä ja potentiaalisille asiakkaille soittamisesta, tuli minulle silti yllätyksenä miten raskasta tunteja jatkuva ja ahkera puheluiden soittaminen psyykkisesti on. Etenkin introvertille ihmiselle.

Telemarkkinoinnista ja buukkaustyöstä opin, kuinka paljon valmistautumista ja harjoittelua työ tarvitsee, jotta pystyy vastaamaan asiakkaan kysymyksiin nopeasti, kohteliaasti, innostuneesti, suostuttelevasti, sekä johdattelevasti samaan aikaan. Muistiinpanot ja buukkauskoulutuspäivässä saadut vinkit olivat tässä suuri apu, mutta eihän sitä ikinä tiedä etukäteen mitä asiakas kysyy, joten improvisaatiotaidot osoittautuivat työssä erittäin tärkeiksi. Myös oikea asennoituminen työpäivään, mieltä rauhoittavat tauot ja riittävä nesteytys todistivat arvonsa buukkaus päivien aikana.

Työskentely sai minut myös pohtimaan omaa jaksamistani ja sitä minkälaista työtä haluan tulevaisuudessa koulun jälkeen tehdä. En ole synnynnäinen myyntimies, enkä niin energinen persoona, että osaisin luoda riittävän innostavan tai mielenkiintoa nostattavan vaikutelman asiakkaalle puhelimitse. Vaikka niin jo ennestään arvelinkin, varmistuin mielessäni siitä, että kirjallisessa muodossa olevat ja pääasiallisesti itsenäisesti suoritettavat työtehtävät ovat ne minun juttuni. Sellaista olisi työ, jota jaksaisin väsymättä tehdä ja jota tehdessä olisin aidosti tyytyväinen oman työni jälkeen. Onnekseni pystyn tämänkaltaisia tehtäviä jatkossa tekemään osana harjoittelua. Intensive Sales Partners Oy:ssä huomioitiin toiveeni ja harjoittelun sisältöä ja työnkuvaa muokattiin myös itselleni sopivaksi kokonaisuudeksi.

Nyt kolmantena päivänä alkujännitys on rauhoittunut ja tunnelma on muutenkin varsin helpottunut. Vain kolmessa päivässä on harjoittelu ehtinyt jo tarjoamaan arvokasta kokemusta, kuin myöskin opettamaan hyödyllisiä viestinnällisiä taitoja sekä neuvottelutaitoja buukkaustyön käytännön tekemisen ja teorian myötä.

Olen ollut harjoittelun ensimmäisiin päiviin tyytyväinen ja uskon, että pääsen kehittämään taitojani ja oppimaan vielä paljon lisää tulevina viikkoina.

Mikäli sinä haluat kehittää omia vuorovaikutustaitoja, neuvottelutaitoja ja sosiaalisia taitoja puhelintyössä esimerkiksi myyntityön, puhelinmyynnin tai buukkaustyön tehtävissä niin Intensive Sales Partners Oy tarjoaa monipuolisia projekteja ja oppia niin kokoaika-, osa-aika- kuin myös työharjoittelun muodossa. 

Helpoiten työhakemuksen jätät täältä: https://www.intensive.fi/tyopaikat/