Asenne ratkaisee kaiken l pohdintoja myyntityöstä

02.03.2024

Intensive Sales Partners Oy:ssä nykyisessä työssäni törmään päivittäin ennakkoluuloihin, joka sai minut pohtimaan syvemmin yleisempiä ennakkoluuloja ja niiden merkitystä myyntialasta. 

''Myynti on vaikeaa ja stressaavaa'' – Tätä kuulee sanottavan monesti, kun usein melko kokematon henkilö puhuu myynnistä. Lajina kuvailisinkin päivittäisenä seikkailuna, jossa pääsee haastamaan itseään. Se luo painetta ja samalla tarvetta ylittää itsensä, mutta onnistuessaan tuo uskomattoman fiiliksen.

''Myyjän täytyy olla ekstrovertti'' – Päällepäin tunnistettavin asia myyjistä on heidän puhumisen taito. Mutta myynnissä vähintään yhtä tärkeää on muistaa kuunnella asiakasta ja ymmärtää heidän tarpeita. Näin ollen, vaikka olisit introvertti voit onnistua!

''Myyntitaito tulee äidinmaidosta'' – Tätä kuulee sanottavan, kun henkilö kertoo, ettei myynti luonnistu häneltä, vaikka ei ole testannut. Todellisuudessa taitavat myynnin osaajat ovat toistojen kautta kasvattaneet & oppineet taitoja. Vertaisin myynnin osaajaa huippu-urheilijaan, jolla voi olla ominaisuuksia, jotka auttavat reitillä huipulle, mutta taidot opittu toistoja tekemällä.

''Työ on aina samanlaista'' – Omalla kokemuksella on tullut huomattua, että tehtävissä voi olla isoja eroja jo yrityksen sisälläkin, kun projektit vaihtelevat. Myös jokainen asiakas on erilainen, jota myyntityössä kohtaamme. Näin ollen uskon, että pelkästään yhtä projektia tekemällä ei pääse huomaamaan onko myynti se oma juttu vai ei.

Mitä tästä voi oivaltaa?

Suhtautuminen ja lähestyminen monesti vaikuttaa millainen kokemus itselleen jää. En tarkoita, että kaikki tykkää samoista asioista, mutta avoimin mielin ilman valmiiksi tuomitsemista saa parhaan näkemyksen. Myyntityö vie osan mukanaan ja osalle jokin toinen työ voi olla sopivampi.

Mikäli sinulla on ollut mielessä ura myyntityön parissa, niin rupatellaan mielellään lisää vaikka kahvikupin äärellä niin pääset kuulemaan millaisia mahdollisuuksia meiltä Intensive Sales Partners Oy:ltä löytyy tällä hetkellä myynnin tehtävistä.

Helpoiten jätät meille hakemuksen osoitteessa: https://www.intensive.fi/tyopaikat/ tai soittamalla vaikka suoraan minulle Miika Laaksonen l 0449738622 tai Tuomas Nykäselle l 040 843 0006.

Ps. Mikäli etsit myös uutta kumppania myynnin ulkoistukseen yrityksellesi, niin me Intensive Sales Partners Oy:llä teemme myyntiä ja asiakashankintaa rakkaudesta lajiin. ;)