Ensimmäinen korkeakouluharjoittelu markkinointiviestinnän harjoittelijana

19.01.2023

Intensivelle markkinoinnin, myynnin ja rekrytoinnin harjoitteluun - miten tänne päädyin?

Tervetuloa mukaan matkalleni Intensive Sales Partners Oy:lle rekrytoinnista aina markkinoinnin ja viestinnän harjoittelijaksi. Täällä kirjoittelen minä, Juuli Kaipainen 26-vuotias nuori nainen Helsingistä. Opiskelen tällä hetkellä Laurea-ammattikorkeakoulussa oikeustradenomiksi. Aloitin opinnot syksyllä 2022, joten opintojen alkutaipaleella vasta ollaan. Kuitenkin opinnot kestävät vain sen 3.5 vuotta, joten ajattelin alkaa jo alkuvaiheessa miettimään ensimmäistä harjoittelupaikkaani. Tavoitteena oli saada se ajoitettua ensimmäisen vuoden keväälle. Opinnoissa minua innostaa käytännönläheisyys, kun meillä Hyvinkäällä Laureassa suoritetaan osa kursseista niin kutsutuissa P2P- projekteissa.

Rekrytointiprosessi - millainen rekrytointiprosessi Intensivellä oli ja millaisia kokemuksia rerkytointiprosessista jäi?

Haeskelin hyviä ja potentiaalisia harjoittelupaikkoja sekä duunitorilta että oikotieltä. Lähdin hakemaan monipuolisesti erilaisia liiketalouden yleiseen alaan liittyviä työpaikkoja, kunnes silmiini pisti työpaikkailmoitus Intensive Sales Partners Oy:ltä. Siinä mainittiin hyvin jo otsikossa, kuinka he hakevat myynti- ja markkinointiharjoittelijaa, joka voisi sopia myös opiskelijaharjoitteluksi. Klikkasin heti ilmoituksen auki ja luin kuvauksen. Myyntityötä rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä, miksipä ei! Laitoin hakemuksen heti ja jäin odottelemaan. Sieltä sitten vähän ajan kuluttua soiteltiin ja pyydettiin haastatteluun toimistolle. Hyvänä asiana tässä rekrytoinnissa oli juuri se soitto, eikä vain yleisesti käytetty sähköposti. Soittamalla saa aina paremman kuvan yrityksestä työnhakijalle, sillä se kertoo työnantajan kiinnostuksesta työnhakijaa kohtaan.

Haastattelu Museokadulla Töölössä - myyntitoimisto ja myyntitöitä Helsingin ytimessä

Haastattelun piti olla aluksi ryhmähaastattelu, mutta vallitsevan influenssakauden johdosta olinkin paikalla yksin. Se ei onneksi haitannut, sillä sain todella lämminhenkisen vastaanoton Intensiven toimistolla. Saatiin hyvin keskusteltua puolin ja toisin kyseisen työpaikan tavoitteista ja tärkeimmistä asioista. Kerroin hieman itsestäni ja opintojeni vaiheista ja käydyistä kursseista, jotta voitaisiin yhdessä katsoa mitä osa-alueita tässä voitaisiin lähteä harjoittelemaan. Haastattelun jälkeen sovittiin taas soitto-aika, jolloin yhdessä keskusteltiin vielä mieleen jääneistä ajatuksista ja fiiliksistä. Yhteisen päätöksen jälkeen todettiin, että seuraavaksi olisikin sitten vuorossa työpaikkaan perehdytys.

Perehdytys- /koulutuspäivä, suoraan "syvään päätyyn"

Haastattelun jälkeinen rento meininki jatkui koulutuspäivässäkin. Saatiin pienellä porukalla (olisikohan meitä koulutuksessa ollut 6 henkilöä) tehokkaasti käytyä tärkeimmät asiat läpi, jonka jälkeen päästiinkin jo heti käytännön työhön käsiksi. Pidin sitä aluksi melko pelottavana ja nopeana käänteenä, mutta alkujännityksen jälkeen tajusin sen olleen paras mahdollinen tapa aloittaa. Kyllä se vaan niin on, että itse työn tekeminen perehdyttää työntekijän kaikkein parhaiten. Kunhan vain pohjatiedot ovat kunnossa, niin ei pitäisi olla mitään hätää. Intensivellä tämä osataan todella hyvin. Apua ja tukea on saatavilla helposti ja nopeasti sekä myös tiivis työyhteisö auttaa uusia työntekijöitä sulautumaan joukkoon hyvin, jolloin myös rohkeus kysyä apua lisääntyy.

Uudet työtehtävät pitävät motivaation korkealla

Muutaman buukkauspäivän jälkeen aloin kuitenkin pohtia itsekseni, olisiko minulla mahdollisuuksia tehdä myös muita liiketalouden alaan liittyviä työtehtäviä Intensivellä. Tästä oli ollut myös puhetta haastatteluvaiheessa, että olisin halukas kokeilemaan siipiäni myös viestintään liittyvissä työtehtävissä. Onnea on sellainen esimies, joka kuuntelee työntekijöidensä toiveita työtehtäviin liittyen. Minulle tärkeintä tämän harjoittelun kannalta on, että saisin mahdollisimman laajasti kokemuksia yrityksen erilaisista työtehtävistä, jotta voisin kasvaa sekä ihmisenä että työntekijänä tämän ajanjakson aikana. Uusien työtehtävien kautta motivaationi kasvoi huippuunsa enkä malta odottaa uusia haasteita Intensivellä. 

Mikäli sinäkin haluat liittyä huipputiimiin, niin jätä ihmeessä hakemus Intensivelle täältä: https://www.intensive.fi/tyopaikat/.