Ensimmäinen viikko rekrytointiharjoittelijana

07.06.2023

Ensimmäinen viikko rekrytointiharjoittelijana Intensivellä ja fiilikset

Terve, olen Janne ja pääsin Intensivelle rekrytointiharjoittelijaksi. Tässä blogikirjoituksessa kerron hieman ensimmäisten päivieni fiiliksistä ja mitä olen päässyt täällä tekemään. Lopussa pohdin vielä tulevaisuuden odotuksiani tältä harjoittelulta.

Ensimmäinen päivä

Ei siinä kauan mennyt kun hypättiin suoraan asiaan. Ensimmäinen tehtäväni oli kirjoittaa työhakemus Intensivelle ilman sen kummempia lisätietoja.

Yllätyin siitä, että työhakemuksen kirjoittaminen oli vaikeampaa kuin osasin kuvitellakaan. Tehtävä toimi hyvänä lämmittelynä tulevalle, jossa pääsin perehtymään paremmin Intensiven aikaisempiin työhakemuksiin. Näiden pohjalta sitten loin oman versioni työhakemuksesta jossa haettiin lehtimyyjää kesätöihin.

Loppupäivän työstin lisää työhakemuksia erilaisiin työtehtäviin. Pidin siitä, että saman tien pääsin tekemisen pariin. 

Loppuviikko

Loppuviikosta pääsin tutustumaan erilaisiin rekrytointikanaviin kuten duunitori, palkkaaminut, tiitus ja työmarkkinatori ja miten näihin kanaviin luodaan työnhakuilmoituksia. Kävimme aluksi erääntyneitä työhakemuksia läpi ja mitä täytyy ottaa huomioon ennen kuin postaa sivustolle mitään. Opin prosessin nopeasti ja pääsin tokana päivänäni postaamaan jo lähemmäksi 50 työhakemusta. Olennaista on myös pitää seurantakirjaa siitä mitä ollaan postattu joten sekin on tullut itselleni tutuksi.

Yleensä päiväni alkavat sillä, että saan ohjeistuksen työhakemuksesta mitä lähden työstämään sisältäen olennaisia tietoja joita hakemuksen täytyy pitää sisällään. Nämä sitten käydään läpi ja jos kaikki menee hyvin niin luomani hakemukset postataan erilaisiin rekrytointikanaviin. Tässä kestää tovi ja loppupäivän olen yleensä tehnyt itsenäistä opiskelua.

Omat fiilikset

Olen erittäin tyytyväinen siihen miten harjoitteluni Intensivellä on lähtenyt käyntiin. Tuntuu siltä, että olen jo nyt oppinut paljon. Työympäristö on täällä erittäin viihtyisä ja työkaverit oikein mukavia.

Odotukset tulevaan

Olen optimistinen tulevaisuuden suhteen harjoitteluni osalta. Asioita joita en ole vielä päässyt tekemään ovat esimerkiksi hakijoiden kontaktointia ja heidän tiedusteluihin vastaaminen. Myös työhaastatteluiden pitäminen tulee todennäköisesti jossain kohtaa vastaan. Uskon, että kokemuksen myötä kaikki onnistuu vaikka nyt hieman jännittäisi nämä edellämainitut työtehtävät.

Laita ihmeessä meille päin hakemusta niin voi olla, että olet ensimmäinen henkilö ketä pääsen haastattelemaan.