Etätyön mahdollisuudet ja haasteet työelämässä l vinkkejä

29.02.2024

Etätyö tarjoaa työntekijöille joustavuutta ja mahdollisuuden parempaan työn ja yksityiselämän tasapainoon. Työntekijät voivat usein itse valita työaikansa ja työskennellä silloin, kun he ovat tuottavimmillaan. Tämä voi auttaa vähentämään stressiä ja parantamaan työntekijöiden hyvinvointia.

Ajattelin kirjoittaa tänne blogiin mietteitä etätöistä tähän asti kuluneen työharjoittelun ajalta. Tulen jakamaan kirjoituksen kahteen osaan "hyvät puolet" ja "huonot puolet", pyrin myös olemaan mahdollisimman avoin ja tarjoamaan rehellisen mielipiteen. 

Julkaisusta voi olla apua myös heille ketkä pohtivat kumpi työ sopii itselle paremmin. Etätyö vai työ toimistolla.

Huonot puolet

Omasta mielestä olen itse ahkerampi ja todella paljon luovempi kotiolosuhteissa, kuin toimistolla. Etäilyä on nyt reilu viikko takana ja se on sujunut todella hyvin ja antoisasti. Avun pyytäminen on myös ongelmana etäyhteyksien takia. Välillä joutuu odottelemaan pienen hetken ennen kuin saa vastauksia. Työelämän sijoittuminen omaan kotiin tuo omat haasteensa. Työelämän ja vapaa-ajan sekoittuminen on todella helppoa ja kotiin on helppo jämähtää, jos ei esimerkiksi ole säännöllistä rutiinia liikunnan suhteen. Keskittymisen herpaantuminen on todella helppoa, koska häiriötekijöitä saattaa olla todella paljon. Tiskit tiskialtaassa ja pölyn huomaaminen lattialla ajaa helposti siivoamaan ja unohtamaan työasiat hetkeksi. Tämä on haitallista tehokkuuden kannalta. Keskittymisen työntekoon voisi ratkaista työhuoneen luomisella asuntoon, mutta omalla kohdalla tämä ei tilanpuutteesta ole täysin mahdollista. Kaikille keillä tilaa on ja teet töitä etämuodossa suosittelen sitä todella paljon!

Hyvät puolet

Etätyö mahdollistaa paljon enemmän vapauden tunnetta työelämän suhteen. On myös mahdollista tehdä töitä, vaikka toisesta maasta mitä arvostan todella paljon matkailusta pitävänä ihmisenä. Ruuhkabussissa istumiseltakin välttyy mitä itse pidän erittäin suurena plussana. Töiden päätyttyä oletkin jo suoraan vapaalla. Itse olen käynyt taloyhtiön kuntosalilla lounaan syömisen sijasta, koska syön tukevan aamupalan ja heti töiden jälkeen. Etätyö on myös vaikuttanut positiivisesti hyvinvointiini. Voin paremmin hallita omaa aikaani ja työskennellä silloin, kun olen tuottavimmillani. Tämä on auttanut minua olemaan tehokkaampi ja saavuttamaan enemmän työpäivän aikana. Lisäksi, kun voin työskennellä omassa rauhassa, olen huomannut olevani luovempi ja innovatiivisempi. Tämä on auttanut minua ratkaisemaan ongelmia ja kehittämään uusia ideoita, mikä on ollut erittäin palkitsevaa.

Vaikka etätyö voi tuoda mukanaan haasteita, se tarjoaa myös paljon mahdollisuuksia ja vapautta. Olen oppinut paljon tämän lyhyen etätyöjakson aikana, ja olen kiitollinen siitä, että olen saanut kokea tämän uudenlaisen työskentelytavan. Toivon, että tämä kirjoitus on herättänyt ajatuksia ja innostanut sinua jakamaan omia kokemuksiasi etätyöstä. Jatketaan yhdessä etätyön kehittämistä ja löydämme yhdessä parhaat tavat työskennellä tehokkaasti ja tasapainoisesti. 

Etätyövinkkejä päivään sinulle tarjosi Intensive Sales Partners Oy:n markkinoija Eetu. 

Kiitos, että luit ja nähdään seuraavassa kirjoituksessa!