Vinkkejä etätyöhön l Intensive Sales Partners Oy

29.02.2024

Etätyöskentely on ollut nousussa korona pandemian jälkeen. Etätyöskentelyllä tarkoitetaan työn tekoa etänä esimerkiksi suoraan kotoa, mökiltä tai ulkomailta. Etätyöskentely vaatii paljon itsekuria ja omaa motivaatiota. 

Nyt on reilu kuukausi takana markkinointiharjoittelua Intensivellä ja olemme päässeet viimeisten viikkojen aikana työskentelemään etänä kotoa käsin. Viimeiset kaksi viikkoa on kuluneet todella antoisasti ja olen huomannut omien etätyöskentelytaitojen kehittyneen huomattavasti. Esimerkiksi olen huomannut luovuuden olleen huomattavassa kasvussa ensimmäisten päivien orientoitumisen jälkeen!

HERÄTYS HERÄTTÄÄ

Herätys soi ennen yhdeksää, jolloin päivä alkaa. Nousen nopeasti sängystä ylös ja suuntaan keittiöön keittämään itselle aamukahvit. Vaikka itsellä ei aamukiirettä ei ole, niin pyrin tekemään aamutoimet nopeasti, jotta pääsen nopeasti aloittamaan harjoittelupäivän työt.

Aamulla saamme kahden muun markkinointiharjoittelijan kanssa yhteiset tai omat henkilökohtaiset tehtävät päivälle. Tämän jälkeen pääsemme tekemään itsenäisesti annettuja tehtäviä. Olemme päivän mittaan yhteyksissä muiden harjoittelijoiden ja työkavereiden kesken, jotta pääsisimme parhaimpaan lopputulokseen. Päivän lähestyä loppua lähetämme eteenpäin tuotoksemme ja odotamme innolla seuraavan päivän seikkailuja. 

ETÄILYN HYVÄT JA HUONOT PUOLET

Etätyöpäiviin sisältyy paljon haasteita, mutta myös positiivisia puoliakin. Haasteina näen oman motivaation, itsekurin, vastuun ja oma-aloitteisuuden. Yksin kotona ollessa huomaa monesti oman motivaation laskeneen tai oman itsekurin olevan hukassa. Etätyössä vastuu voi olla jopa suurempi ja avun kysyminen voi näin ollen olla vaikeampaa. Tämä johtuu siitä, ettei työkavereita saa samalla tavalla kiinni kuin toimistotyössä.

Hyviksi puoliksi koen etätyöskentelyssä oman luovuuden, vapauden ja aikaansaamisen. Koen, että oma luovuus loistaa paremmin kuin saa tehdä yksin rauhassa töitä. Etätyössä on vapaus tehdä töitä mistä itse haluaa, kuten esimerkiksi mökiltä tai jopa toisesta maasta.   

NAPPAA ETÄILYYN VINKIT MUKAAN!

Oletko sinäkin yhtä aikaansaamaton, jos kukaan ei ole sinua seuraamassa tai pakottamassa?

Nyt on oikea aika opetella työskentelemään etänä oikein. Kotona työskentelyssä on haittapuolena useat häiriötekijät, jotka voivat vaikuttaa negatiivisesti työntekoon.

Älä jää yksin työnteossa! Jos mahdollista, niin käytä hyväksi Zoomia, Teamsia tai videopuhelua välityksenä työkaverin kanssa. Näin on paljon helpompi saada apua kiperiin kysymyksiin ja työnteosta tulee myös itselle mielekkäämpää.

Oikeat työtilat ja välineet auttavat jaksamaan etätyöskentelyssäkin. Vaikka sohva tai sänky kuulostaisivat hyvältä ratkaisulta, niin eivät ne ole käytännöllisiä työnteon kannalta. Työasennot voivat mennä huonompaan suuntaan ja nukahtamisen tai lepäämisen tarve liian mukavassa asennossa kasvaa.

Ota parhaat vinkit ja niksit itsellesi mukaan seuraaviin etätyöpäiviin! 

Täältä löydät lisää ajatuksia etätyöstä ja sen hyvistä puolista: https://www.intensive.fi/l/etatyon-hyodyt-ja-haitat/