Mietteitä ja fiiliksiä työharjoittelun kulusta Intensive Sales Partnersilla

28.02.2024

Moikka! Olen Eetu ja opiskelen liiketalouden tradenomiksi Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Suoritan ammattiharjoittelujaksoa Intensive Sales Partnersilla ja saimme tänään tehtäväksi kirjoittaa blogijulkaisun.

Työharjoittelua on kulunut nyt reilun kuukauden ja olen todella positiivisella asenteella harjoittelun tulevaisuuden suhteen! 

Haluaisin tässä postauksessa kertoa hieman mietteitä ja fiiliksiä, miten harjoittelu on kulkenut, mitä olen oppinut ja yleisesti mitä kaikkea olen päässyt tekemään.

Millainen Intensive on harjoittelijalle ja työpaikkana?

Mielestäni olen oppinut ja päässyt toteuttamaan itseäni todella hyvin. Olemme saaneet vaihtelevia työtehtäviä lähes päiväkohtaisesti ja usein voimme myös itse vaikuttaa niihin omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Tärkeimpiä asioita mitä noussut mieleen on työelämätaitoja kuten ongelman ratkaisua, luovaa ajattelua ja tiimityöskentelyä.

Ilmapiiri harjoittelupaikassa on ollut todella kannustava ja innostava. Meitä on kolme muuta harjoittelijaa ja olemme yhdessä päässeet sparraamaan monia ideoita, ja heistä on ollut ainakin omiin tehtäviin todella paljon apua! Meidät otettiin heti ensimmäisestä päivästä lähtien todella lämpimästi Intensiven muiden työntekijöiden toimesta vastaan.

Parasta omasta mielestäni harjoittelussa on ollut sen monipuolisuus ja kuinka paljon olen itse päässyt haastamaan itseäni mukavuusalueelta poistumisessa. Olemme päässeet tekemään asiakashankintaa, sosiaalisen median markkinointia ja B2B -markkinointia konkreettisesti. Laidasta laitaan vaihtelevat työtehtävät markkinoinnin sateenvarjon alla ovat olleet todella tärkeitä tulevaisuutta varten.

Haastaviakin asioita on tullut kohdattua. Omalle kohdalle luovat tehtävät ovat olleet ajoittain todella vaikeita. Idean keksiminen on saattanut joinain päivinä kestää ja tiedän, että luovuutta ei saisi tämän takia pakottaa. Tässä on pitänyt hyväksyä, että idea ei synnykään tai jokin aspekti luovassa suunnittelussa ei toteudukaan samalla tavalla, miten sitä oli ajatellut. Tallaisissa tilanteissa työtehtävien monipuolisuus on osoittanut tärkeytensä, koska voin siirtyä pohtimaan jotakin muuta ja palata idean jalostumisen jälkeen jatkamaan luovaa prosessia.

Lopuksi

Kaiken kaikkiaan harjoittelukokemukseni tähän asti on ollut todella opettavainen ja antoisa. Olen oppinut paljon uusia taitoja ja saanut paljon tukea ja opastusta työkavereilta. Odotan innolla, että pääsen soveltamaan näitä taitoja tulevissa työtehtävissäni ja kehittymään ammatillisesti.

Haluaisin vielä tiivistää loppuun itselle tärkeimpiä havaintoja. Elämässä ja töissä kehitytään parhaiten sillä, että poistutaan mukavuusalueelta.

Mikäli etsit itselleni harjoittelupaikkaa tai työpaikkaa myynnin parista, kannattaa ehdottamasti käydä jättämässä työhakemusta Intensive Sales Partners Oy:n verkkosivuilta osoitteesta: https://www.intensive.fi/tyopaikat/. Nähdään toimistolla! :)