Mietteitä Intensiven markkinointiharjoittelijalta

28.02.2024

Terve, olen Elias Ylöstalo ja vapaa-aikanani harrastan koripalloa, aikidoa, sekä sählyä. Opiskelen Metropolian ammattikorkeakoulussa Myyrmäen kampuksella liiketalouden tradenomiksi.

Opintoni ovat harjoittelupaikkaa vaille loppusuoralla, joten päätin lyöttäytyä Intensive Sales Partnersin tiimiin . Tässä blogipostauksessa tulen kertomaan työpäivästäni ja miten päädyin Intensive Sales Partnersin markkinointiharjoittelijaksi.

Kiinnostukseni on aina ollut markkinoinnissa, varsinkin somemarkkinoinnissa. Markkinoinnin parissa voin ilmaista itseäni ja luoda kiinnostavaa sisältöä. Kiinnostuksen kohteenani on myös yrittäjyys. Jo lukiossa perustin kavereideni kanssa pienen yrityksen. Isoimmat taidot markkinoinnin parissa ovat avoin mieli, sekä tarvitaan myös hieman pelisilmää ja uusimpien trendien tuntemista.

Olen ollut töissä Intensive Sales Partnersilla kuukauden verran, mutta kokemusta on jo karttunut, kuin ammattilaisella. Työpaikassa oppimat taidot ovat täydentäneet ammattikorkeakoulussa oppimaani teoriaa markkinoinnista.

Miten päädyin työskentelemään Intensive Sales Partnersille?

Liiketalouden tradenomiopintoni olivat siinä pisteessä, että minun täytyi etsiä työharjoittelupaikkaa.

Selailtuani potentiaalisia harjoittelupaikkoja Duunitorilla, silmiini pisti ilmoitus "Intensive Sales Partners markkinointiharjoittelija" ja yrityksen kirkkaan vihreä logo.

Työkuvaus oli mielenkiintoinen ja rennon oloinen, myös mahdollisuus työskentelyyn harjoittelun jälkeen oli plussaa. Päätin koettaa onneani lähettämällä työhakemuksen yritykseen.

Lähetin myös muihin yrityksiin työhakemuksen, mutta näiden yritysten vastausaika oli sen verran hidas, että minut oli jo hyväksytty töihin Intensive Sales Partnersilla, kun muiden yritysten vastauksia alkoi saapua sähköpostiini. 

Millainen oli rekrytointiprosessi?

Töiden hakeminen Intensivellä oli helppoa, täytyi vain täyttää yhteystiedot ja motivaatioteksti. Minulle vastattiin viikon kuluessa työhakemuksen lähettämisestä soittamalla.

Soittaminen oli uutta minulle, sillä suurin osa aiemmista yritysten yhteenottopyynnöistä on saapunut sähköpostitse. Puhelinsoitto näytti paremman kuvan yrityksestä, kuin pelkkä sähköpostiviesti, sillä siitä saa selville työnantajan kiinnostuksen työnhakijaa kohtaan.

Työhaastattelu tapahtui ryhmähaastatteluna rennossa porukassa Helsingin toimistosta, vain kivenheiton päästä keskustassa.

Puhuimme niitä näitä kahvikupposen äärellä ja mieleeni jäi toimistosta rento ja moderni ulkoasu.

Tiesin haluavani työskennellä täällä. Onnekseni sain tietää, että harjoittelupaikka tärppäsi ja pääsisin aloittamaan jo tammikuussa.

Työhaastattelun jälkeenkin rekrytoija otti minuun yhteyttä varmistaakseen, ettei minulla ollut lisäkysymyksiä työharjoittelua koskien ja, että kaikki oli valmista työharjoittelun alkamiseen.

Minkälaista on työskentely Intensivellä?

Aloitin noin kuukausi sitten työskentelyn Intensive Sales Partners Oy:llä.

Markkinoinnin harjoittelijana. Ensimmäinen päivä sujui nopeasti, sillä tekeminen oli rentoa. Tutustuamme toisiimme, aloitimme työskentelyn markkinointi-ideoiden parissa yhteisporukassa. Ei aikaakaan, kun työpäivä oli ohi ja menimme kotiimme. Intensive Sales Partnersin työntekijät ottivat meidät avoimin käsin vastaan, ja tunsin työskennelleeni yrityksessä jo pitkään.

Intensivellä sain yhdistettyä opinnot ja työskentelyn. Opiskelun kannalta Intensive tarjoaa monipuolisen kokemuksen myynnin- ja markkinoinnin parissa. Työskentelemällä Intensive Sales Partnersilla, saat korvaamatonta kokemusta työelämästä rennon, mutta kokeneen porukan kanssa kivenheiton päästä Helsingin keskustasta hyvien liikenneyhteyksien välillä

Kokemuksen kaartuessa, myös työskentely on käynyt helpommaksi ja odotan jo innolla seuraavaa työpäivää, vaikka toimistossa työskentelee myös puhelinmyyjiä, niin voin keskittyä työskentelyyn ilman suurempia pulmia. Avoimella mielellä, joka päivä on mahdollisuus oppia enemmän.

Lopuksi

Vaikka olen ollut töissä vain noin kuukauden, niin oppimani asiat ovat olleet rahassa mittaamattomia.

Olen oppinut muun muassa somemarkkinoinnista, sähköpostimarkkinoinnista, sekä excel-taulukon käytöstä. Suosittelen hakemista Intensive Sales Partnersin mukavaan tiimiin.

Odotan harjoitteluajalta sitä, että minusta tulisi markkinoinnin ammattilainen Intensive Sales Partnersin mukavan porukan avulla ja, ehkäpä työpaikasta tulee vakituinen.

Mikäli sinullakin on tulossa myyntiin tai markkinointiin liittyviä harjoitteluja opinnoissa tai muutoin etsit mielenkiintoista uraa myynnin parissa kannattaa tutustua Intensive Sales Partners Oy:n avoimiin työmahdollisuuksiin ja laittaa hakemusta täältä: https://www.intensive.fi/tyopaikat/