Helsinki Business College -rekrytapahtuma

28.02.2024

Kävimme 30.1.2024 Helsinki Business Collegen rekrytapahtumassa, joka oli kohdistettu koulun opiskelijoille 16 ikäluokasta eteenpäin. Tapahtuman pääpaino oli kesätyöt, mutta monella opiskelijalla oli hakusessa myös harjoittelupaikka. Osallistuimme Intensive Sales Partners Oy:ltä tapahtumaan kolmen henkilön voimin. Yrityksen rekryvastaavan Miikan ja kahden harkkarin Eetun ja Alexandran kanssa lähdimme edustamaan Intensiveä koululla järjestettyyn tapahtumaan.

Seuraavaksi päivän kulusta tarkemmin

Saavuimme toimistolle jo varhain aamulla, jotta meillä olisi aikaa keskustella ja puhua päivän tapahtuma läpi. Keskustelimme toimistolla ja menomatkalla tärkeimmät seikat läpi. Kävimme myös läpi hyviä vinkkejä ja puhuimme aikaisemmista vastaavista tapahtumista. Hyppäsimme autoon ja meitä jonkin verran jännitti, mutta yleinen tunnelma autossa oli todella positiivinen ja olimme kaikki hyvillä fiiliksillä liikenteessä. Tänään päästään oppimaan paljon uutta!

Koululle saavuttua meidät ohjattiin yhteiseen tilaan, jossa tapasimme muiden tapahtumassa toimivien yritysten edustajia (mm. Barona, Bolt ja Normal).

Tapahtuma oli noin kahden tunnin mittainen ja me harkkarit ainakin olimme tästä todella huojentuneena. Yllätyksenä tuli se, että kuinka kuormittavaa tämänkaltainen esiintyminen on. Päästyämme ständille kävimme vielä pika pikaan viimeiset asiat läpi ja asettelimme esitteet ja tavarat pöydälle ennen opiskelijoiden saapumista.

Koululaisia alkoi tulla jo heti tasalta ja pääsimme suoraan hommiin. Alkujännityksen ohitettua oppilaille puhuminen alkoi tuntua jo luonnollisemmalta. Pääsimme tervehtimään ja puhumaan oppilaiden kanssa heti alkuun. Meillä oli onneksi mukana osaava työntekijä, joka auttoi kiperissä kysymyksissä.

Pääsimme keskustelemaan eri aloja opiskelevien oppilaiden kanssa, kuten merkonomien. Pääsimme myös kertomaan omasta harjoittelupaikasta ja tehtävistä muutamille niistä kiinnostuneille.

Tapahtuma meni nopeasti ohi ja koko ajan oli väkeä ständeillä. Kahden tunnin jälkeen huomasimmekin, että mielenkiintoa oppilaiden keskeltä löytyi ja useampi jätti omat yhteystietonsa yhteydenottoa varten. Tapahtuma oli pian ohi ja lähdimme pois hyvillä mielin.

Harjoittelijoiden mietteitä!

Meille molemmille päivä oli todella antoisa, sillä oltiin molemmat hieman epävarmoja minkälaiseen tilaisuuteen oltiin menossa. Pääsimme kuitenkin epävarmuudesta yli ja huomasimme pikkuhiljaa esiintymisen muuttuvan luonnollisemmaksi. Olemme molemmat esiintyneet koulutehtävissä luokan ja isommankin yleisön edessä joten siitä oli todella paljon apua.

Tiivistämällä koko päivän tapahtumat ja fiilikset niin molemmista meistä oli todella mukava tavata nuoria. Olemme olleet todella positiivisesti yllättyneitä siitä, että kuinka monipuolisesti olemme jo ensimmäisten viikkojen aikana päässeet tekemään markkinoinnin eri tehtäviä ja odotamme innolla jo seuraavia haasteita. 

Haluamme vielä kannustaa muitakin hyppäämään rohkeasti uusiin haasteisiin vaikka ne eivät olisi sinulle ennestään tuttuja. Tällä tavalla voimme oppia itsestämme uusia ja mahdollisesti todella yllättäviä puolia!

Kiitos, että jaksoit lukea loppuun ja palataan seuraavan kirjoituksen merkeissä!!!

Jos sinäkin haluat kehittää rohkeutta kohdata erilaisia ihmisiä, harjaannuttaa markkinointitaitoja tai kehittyä myyntityön ammatilaiseksi, niin kannattaa jättää hakemusta meille Intensivelle osoitteessa: https://www.intensive.fi/tyopaikat/