Oletko kesätöitä vailla tai kiinnostaako myyntityöt sinua?

12.03.2024

Meillä pääset kerryttämään omaa ammatillista osaamista ja samalla etenemään omalla uralla. Kesätyö tarjoaa kesälle paljon arvostettua työkokemusta ja on oiva paikka testata omia kiinnostuksen kohteita. Tämän kautta saa paremman käsityksen siitä, mihin suuntaan haluaa lähteä etenemään.

Myyntityö on muun muassa asiakkaan kontaktointia, keskustelua, neuvottelua sekä vuorovaikutusta. Kiteytettynä myyntityö on asiakashankintaa ja sopii hyvin tavoitteelliselle, ahkeralle ja aktiiviselle henkilölle. Myyntityö on opettava ja antava kesätyö monesta syystä, joista tässä muutama syy.

1. Hyödylliset taidot:

Myyntityö opettaa monipuolisia taitoja, kuten esimerkiksi vuorovaikutustaitoja, neuvottelutaitoja, ongelmanratkaisukykyä ja kuuntelutaitoja. Näitä taitoja jokainen tarvitsee elämässään, jonka takia näitä on hyvä harjoittaa.


2. Joustavuus: 

Hyvin usein myyntityöt tarjoavat joustavuutta työpäivien suhteen. Voit tehdä myyntityötä myös joissain tapauksissa etänä, joka luo työhön monipuolisuutta. Työajat ovat myös hyvin usein joustavia, joka sopii hyvin esimerkiksi opiskelijoille.

3. Tulospalkkio: 

Monet myyntityöt tarjoavat palkkaa provisio perusteisesti. Tässä on hyvin tärkeänä roolissa oma motivaation taso ja perikseantamattomuus. Omalla asenteella pääsee jo pitkälle!

4. Verkostoituminen: 

Myyntityö tarjoaa mahdollisuuden verkostoitumiseen erilaisten ihmisten kanssa, joista voi olla hyötyä tulevaisuudessa. Verkostoituminen avaa uusia ovia omalle uralleen.


PUHELINMYYNTI?

Yksi iso osa-alue myyntityössä on puhelinmyynti, josta voi saada hyvinkin tärkeitä oppeja elämään. Puhelinmyynti eli telemarkkinointi on etämyynnin ja suoramarkkinoinnin muoto, jossa tuotteita myydään puhelimitse. Puhelinmyynnin tärkeimpiä taitoja on vuorovaikutustaidot, kuuntelutaidot, neuvottelutaidot, itsevarmuus ja ajanhallinta.

Näistä kaikkein tärkeimpänä nostaisin itse vuorovaikutustaidot, jotka kasvavat työssä huimasti. Puhelinmyynnissä pääsee kohtaamaan hyvin erilaisia ihmisiä, jotka eivät aina reagoi tai käyttäydy asianmukaisesti. Puhelinmyynnissä onkin tärkeää kommunikoida tehokkaasti ja vakuuttavasti.

Hyvillä kuuntelu- ja neuvottelutaidoilla pystyy kuunnella rauhassa asiakkaan tarpeita ja vastaväitteitä ja reagoida näihin asianmukaisesti. Näitä taitoja kasvatetaan puhelinmyynnissä paljon. Nämä taidot edesauttavat myös seuraavissa uramahdollisuuksissa. Puhelinmyyntityössä on tärkeää hallita omaa ajankäyttöä tehokkaasti, jotta omat myyntitavoitteet saa suoritettua.


Heräsikö oma mielenkiinto myyntityötä kohtaan? Etsimme vahvistusta omaan tiimiimme tulevalle kesälle. Laita meille hakemus tulemaan osoitteessa www.intensive.fi/tyopaikat niin olemme sinuun yhteydessä!