Intensive Sales Partners Oy: Markkinointiharjoittelu puolivälissä

28.02.2024

Terve! Olen Alexandra kolmannen vuoden restonomi opiskelija Laurean Ammattikorkeakoulussa. Tavoitteena on valmistua ja saada paperit tänä vuonna käteen. Jännityksellä katsotaan miten loppujen lopulta käy.

Teen toisen ja samalla viimeisen pakollisen harjoittelujakson Intensive Sales Partners Oy:llä markkinointiharjoittelijan roolissa. 

Markkinointi on kiinnostanut itseä jo pidemmän aikaa ja on ollut hyvin kiinnostavaa tehdä töitä tämän parissa. Markkinointi on itsessään jo laaja alue, mutta eniten olen kiinnostunut somemarkkinoinnista ja B2B puolesta. Mutta kaikki nämä kulkevat onneksi käsi kädessä toisten kanssa. 

Minkälainen paikka Intensive on?

Helmikuu alkaa olla loppusuoralla, joka tarkoittaa, että olen toiminut reilu kuukauden Intensivellä markkinointiharjoittelijana ja puolet on vielä edessä. Aika on mennyt nopeasti eteenpäin. Vaikka odotankin kovasti tulevaa kevättä ja kesää, odotan myös uusia haasteita ja oppeja, mitä Intensive voi minulle tuoda.

Olen päässyt tekemään kahden muun markkinointiharjoittelijan kanssa sekä ryhmässä että itsenäisesti töitä. Harjoittelun alussa nostettiin esille, että jokainen pääsee tekemään niitä tehtäviä, joista on itse kiinnostunut. Tämän pohjalta työtehtävät vaihtelevat päivittäin ja näihin pääsee myös itse vaikuttamaan. Ollaan päästy myös lähiviikkoina kokeilemaan etätöitä, joka on ollut hyvää vaihtelua toimistotyöhön.

Muista työkavereista voin sanoa pelkkää positiivista. Apua ja tukea on hyvin lähellä eli matalalla kynnyksellä saa apua pieniinkin ongelmiin. Etäpäivinäkin voi hyvin helposti olla yhteydessä muihin eri kanavien kautta. Työympäristö toimistolla on osittain hektinen, johtuen puhelinmyynnistä ja tästä tulevasta metelistä. Jokainen kuitenkin keskittyy itselleen annettuun työtehtävään ja on ollut hienoa huomata kuinka kaikki tsemppaavat toisiaan eteenpäin.  

Omat opit ja hyödyt

Harjoittelujaksoni on puolivälissä ja koen, että olen saanut paljon uusia oppeja. Olen päässyt harjoittelun aikana tekemään B2B puolen markkinointia, somemarkkinointia, asiakashankintaa sekä osallistumaan rekrytointitapahtumaan tammikuun lopussa. 

Suurin osa näistä itselle annetuista tehtävistä on ollut uutta tai olen oppinut näistä uusia puolia. Restonomina tapahtumat ovat minulle jokseenkin tuttuja ja olenkin niitä itse päässyt myös tekemään, mutta kyseinen rekrytapahtuma oli minulle uusi oppimiskokemus. Myös B2B puolen asiakashankinta on ollut opettavaista ja hyödyllistä tulevaisuutta ajatellen.  

Odotukset tulevasta

Odotan tulevalta harjoittelujakson lopulta lisää uusia oppeja ja haasteita. Odotan samalla uusia onnistumisia omalta osalta. Haluan parantaa lisää omaa osaamista etenkin somemarkkinoinnin saralla.

Parasta tähän asti on ollut hyvä ilmapiiri koko Intensiven porukan kesken. Samalla myös parasta on ollut oma kehittyminen, uudet opit ja mukavuusalueen ulkopuolella oleminen. Näin pystyy parhaiten kehittämään itseään.

Nähdään seuraavissa postauksissa! Ja jos sinullakin on markkinointiharjoittelun haku ajankohtaisena tai etsit töitä puhelinmyynnin parissa, niin voit jättää hakemusta meille osoitteessa: https://www.intensive.fi/tyopaikat/, niin ehkä nähdään toimistolla. :)