Eetun kokemuksia Intensive Sales Partners Oy:n myynti- ja markkinointiharjoittelusta

09.06.2024

6 kuukautta harjoittelua takana Intensivellä – mitä jäi käteen ja itä opin?

Puoli vuotta on nyt harjoittelua markkinoinnin ja myynnin parissa kulunut ja viimeinen viikko on käynnissä. Ajattelin aiheesta nyt kirjoittaa pienen reflektoinnin ja tarinan tänne blogin puolelle. Intensive on tarjonnut todella monipuolisen ja opettavaisen työympäristön, jossa olen saanut kehittää itseäni niin ammatillisesta- kuin henkilökohtaisesta näkökulmasta. Tässä kirjoituksessa käyn läpi kokemuksiani ja oppejani, sekä millaisia fiiliksiä harjoitteluni on minussa herättänyt.

Millaiset fiilikset ja kokemukset on Intensivestä harjoittelu- ja työpaikkana?

Heti ensimmäisenä päivänä tunsin oloni todella tervetulleeksi ja osaksi tiimiä. Yrityksen avoin ja kannustava ilmapiiri auttoi minua sopeutumaan nopeasti ja inspiroi minua antamaan parastani jokaisessa projektissa mitä eteen tuotiin.

Millaista työskentely Intensivellä on? Mitä ja millaisia työtehtäviä pääsin Intensivellä tekemään? 

Harjoitteluni aikana pääsin osallistumaan monipuolisesti erilaisiin markkinointia ja myyntiä koskeviin projekteihin ja tehtäviin. Pääsin työskentelemään muun muassa:

  • Sosiaalisen median markkinoinnin suunnittelussa (mm. LinkedIn ja Instagram)
  • Asiakasmarkkinoinnin tehtävissä buukkauksen tehtävissä esimerkiksi puhelimitse & sähköpostitse
  • B2B markkinoinnin tehtävissä sekä social selling & sähköpostimarkkinointia hyödyntäen
  • Opiskelemaan sähköpostimarkkinoinnin automatisointia ja sen toteuttamista
  • Erilaisten markkinointikampanjoiden suunnittelussa ja toteutuksessa, mikä antoi minulle arvokasta kokemusta markkinoinnin eri osa-alueista

Kaikki nämä tehtävät antoivat minulle arvokasta oppia tuleviin työelämän haasteisiin.

Mitä voi oppia Intensivellä ja mitä pääsin oppimaan?

Harjoittelu tarjosi runsaasti mahdollisuuksia oppia uusia taitoja ja syventää jo olemassa olevaa osaamistani. Merkittävimmät opit sain harjoitteluni puolesta markkinointitaidoissa kehittymiseen. Sain käytännön kokemusta markkinointikampanjoiden suunnittelusta, toteutuksesta ja analysoinnista. Opin myös tärkeää taitoa sisällön tuotosta ja sosiaalisen median kampanjoista. Omat opintoni suuntautuivat markkinointiin, joten Intensivellä harjoittelukokonaisuus suunniteltiin tämä huomioiden, vaikka yrityksen päätoimiala ja suurin vahvuus on myynnin tehtävissä, jossa suurin osa Intensiven henkilöstöstä työskentelee.


Millaiset ajatukset työporukasta Intensivellä? Millaisia kokemuksia työkavereista ja tiimistä?

Intensiven työporukka on yksi sen suurimmista vahvuuksista. Tiimissä on monipuolista osaamista ja kaikki ovat valmiita auttamaan ja jakamaan tietämystään. Yhteishenki on loistava ja yhdessä tekemisen meininki näkyy kaikessa toiminnassa. Olen saanut paljon inspiraatiota ja oppia kollegoiltani, ja uskon näiden kontaktien olevan arvokkaita myös tulevaisuudessa.

Kenelle ja mihin tilanteeseen voisit suositella Intensiveä?

Suosittelisin Intensiveä kaikille, jotka haluavat kehittyä monipuolisesti ja saada laajaa kokemusta. Olitpa sitten opiskelija, joka hakee ensimmäistä harjoittelupaikkaansa, tai jo hieman kokeneempi ammattilainen, Intensive tarjoaa sopivia haasteita ja oppimismahdollisuuksia. Erityisesti suosittelen Intensiveä niille, jotka arvostavat avointa ja kannustavaa työympäristöä.


Millaisia tavoitteita tulevaan sinulla on ja miten aiot hyödyntää opittuja asioita?

Tulevaisuudessa aion hyödyntää harjoittelun aikana oppimiani taitoja ja kokemuksia jatkaessani ammatillista kehittymistäni. Tavoitteeni on erikoistua markkinointiin, ja olen saanut hyvän pohjan täältä Intensivestä. Aion myös ylläpitää ja kehittää edelleen verkostojani, jotka olen luonut harjoitteluni aikana. Uskon, että Intensivessä saatu kokemus ja oppi auttavat minua menestymään tulevissa haasteissa ja saavuttamaan ammatilliset tavoitteeni.

Kiitos Intensivelle tästä mahdollisuudesta ja kaikesta oppimastani!

Kevät terveisin: Eetu / Intensive Sales Partners Oy