Myyntitöihin tai myyntiharjoitteluun Intensivelle l opi myynnistä ja kehity myyjänä l lue Samin kokemuksia

03.06.2024

Myynnin ja markkinoinnin harjoittelun kokemuksia Samilta - millaista oppia olen Intensivellä ehtinyt kerryttää myynnistä ja markkinoinnista?

Suoritan tänä kesänä kolmen kuukauden pituisen harjoittelun osana liiketalouden tutkintoa - tavoitteenani kehittää myynti ja markkinointitaitoja. Intensivellä olen nyt ehtinyt työskennellä noin kolmen viikon ajan & olen myyntiurani alulla. Päädyin Intensivelle selailtuani jonkin aikaa erilaisia työpaikkahakemuksia ja Duunitorista löysin Intensiven työpaikkailmoituksen, jossa tuli myynnin & markkinoinnin harjoittelumahdollisuus vastaan. Intensive vaikutti erittäin kiinnostavalta ja monipuoliselta, jossa harjoittelun aikana pääsisi kokeilemaan erilaisia myynti ja markkinointi tekniikoita.

Tällä hetkellä teen buukkaustyötä ja siitä on ollut hyvä aloittaa, sillä sitä kautta pääsee jo oppimaan monenlaisia myynnin taitoja. Asiakastapaamisten sopiminen on kuitenkin myyntiprosessin tärkeä osa. Minua kiinnostaa myös mitä kaikkea muuta oppia myynnistä ja markkinoinnista Intensivellä on tarjota ja ensi viikolla pääsen tutustumaan mm. sähköpostimarkkinointiin ja social sellingiin, eli sosiaaliseen myyntiin LinkedInin kautta.

Intensivellä tehdään myyntiä ja markkinointia hyvin monipuolisia välineitä hyödyntäen, mutta tärkein työväline on puhelin & suorat keskustelut asiakkaiden kanssa..


Buukkaustyö opettaa paljon myyntityöhön tarvittavia valmiuksia - mitä kaikkea olen oppinut Intensivellä buukkauksesta & myynnistä?

Buukkauksen myötä olen oppinut kehittämään omia neuvottelutaitoja, tekemään asiakkaalle tarvekartoitusta ja käsittelemään vastaväitteitä. Lisäksi työn myötä kuuntelutaidot kehittyvät ja sen myötä oppii poimimaan keskustelusta asiat ja ongelmat, joihin tarttua ja lähteä niihin rohkeasti tuomaan argumentteja & ratkaisuja. Työn myötä kyky käsitellä kieltäytymisiä ja epäonnistumisia kehittyy. Opitaan pääsemään yli "ei" sanasta ja rohkeasti tarjotaan omaa tuotettamme tai palvelua, jota edustamme. Myynti alkaa yleensä ensimmäisestä ei:stä. Haastavinta mielestäni on saada asiakas itse tajuamaan, että tämä asia on juuri hänellä ongelma ja meidän tuotteemme voisi olla ratkaisu siihen. Tarpeen luomisessa ja mielenkiinnon herättämisessä minulla on vielä kehitettyvää. :)

Myyntityöstä saa siis paljon hyödyllisiä taitoja myös tulevaisuutta ajatellen. Oli sitten tulevaisuutesi myynnin parissa tai jossain muualla. Myyntitaidot ovat hyödyllisiä uralla, elämässä ja arjessa monipuolisesti.


Millaisia asiakkaat ja asiakaskohtaamiset ovat olleet, joista myyntiharjoittelussa sekä buukkisoitoissa on sinulle tullut vastaan?

Asiakkaita ehtii mahtua yhteen päivään monenlaista persoonaa. Yhdessä hetkessä luurin toisessa päässä saattaa olla soitosta hermostunut ja hiukan harmistunut henkilö. Kun taas toisessa hetkessä ihan päinvastainen tilanne, jonka myötä päivä tuntuu paljon paremmalta ja energisemmältä. 

Omalla äänenpainollasi voit myös paljon vaikuttaa siihen, miten puhelu tulee menemään. Esimerkiksi oma energisyys ja innokkuus välittyy myös luurin toiseen päähän. Olen aina ollut sitä mieltä, että positiivisella asenteella pärjää pitkälle ja se kannattaa pitää mielessä myös tässä työssä.

Voimakkaampi tunnetila sekä energia tarttuu ja omalla tekemisellä voi myös paljon vaikuttaa puheluiden lopputulokseen.


Onko sinulla ollut jotain ennakkoluuloja puhelinmyyntiin tai myyntikohtaamisiin? Ovatko ennakkoluulot myyntiin muuttuneet työkokemuksen myötä?

Puhelinmyyntiin kohdistuu useita ennakkoluuloja. Ne voivat olla peräisin vaikkapa kavereiden puheiden perusteella. Monet ajattelevat, että puhelinmyynti on todella rankkaa, pitää olla tosi ulospäin suuntautunut ja vain parhaat menestyvät. Puhelinmyynti vaatii asennoitumista ja sitkeyttä. Olet sitten introvertti tai ekstrovertti, sillä ei ole väliä. Kunhan olet riittävän motivoitunut ja avoin kaikelle uudelle opille, niin kaikki on mahdollista. Uskon, että kuka vain voi tehdä tulosta myynnillä ja päästä hyviin onnistumisiin. Intensive kuitenkin tarjoaa loistavat avut myyntitaitojen kehittämiselle ja antaa avaimet tulla paremmaksi myyjäksi.


Kiinnostaako myyntityö ja myynti sinua? Tule työskentelemään myynnin parissa Intensivellä.

Oletko ajatellut, että myynti voisi olla sinun juttusi? Haluatko vaikuttaa omaan palkkaasi, kehittää omia myyntitaitojasi ja tulla huippumyyjäksi? Haemme uusia innokkaita ja motivoituneita työntekijöitä kasvavaan myyntitiimiimme. Aikaisempaa kokemusta myynnistä ei tarvitse olla, kunhan sinulla on positiivinen asenne ja olet valmis oppimaan uusia asioita ja kehittämään omia taitojasi.

Helpoiten jätä hakemuksen myyntitehtäviimme tai myyntiharjoitteluun osoitteesta: https://www.intensive.fi/tyopaikat/


Tule yhteistyökumppaniniksi

Tavoitteletko yrityksellesi lisää kasvua, nousevaa myyntiä? Haluatko tehostaa yrityksesi toimintaa ja säästää omaa aikaasi. Ulkoista myyntisi kokeneelle ja ammattitaitoiselle kumppanille. Meille myynti on ensimmäisellä sijalla, kun haluat myynnillesi tuloksia. Ota yhteyttä niin keskustellaan mielellään lisää myyntikumppanuudesta! 

Löydät yhteistyötietomme täältä: https://www.intensive.fi/yhteydenotto/ tai voit olla suoraan yhteydessä Tuomas Nykänen l 040 843 0006.