Myyntikokemuksia ja tarinoita Intensive Sales Partners

20.01.2023

Myyntityötä Suomessa tekee ja myyntityön parissa työskentelee tuhansia ihmisiä. Meillä Intensivellä vasta kymmeniä. Tässä yksi tarina meistä ja tiimimme huippu tekijöistä. 

Terve, nimeni on Santeri Saarenketo ja olen 25-vuotias liiketalouden opiskelija. Opintojani suorittelen Metropolian ammattikorkeakoulussa, Myyrmäen kampuksella. Toisena vuonna tein suuntavalinnakseni Digitaalisen markkinoinnin. Olen ollut Intensive Sales Partners Oy:llä nyt kaksi kuukautta myynnin ja markkinoinnin harjoittelussa

Myyntityöhön ajauduin jopa vähän vahingossa. Koulussa tuli vastaan myyntityön perusteita käyvä kurssi, jonne päätin osallistua, vaikka en ollut pitänyt myyntityötä omanlaisena hommana ollenkaan. Koulun penkiltä lähti innostus itsensä haastamiseen myyntityön muodossa. Kun tuli aika hakea harjoittelupaikkaa, Intensive Salesin hakuilmoitus iski silmään, hain paikkaa ja vähän yli viikon päästä olin jo aloittelemassa töitä.

Myyntiharjoittelu kokemuksia Intensivellä - Millaista myyntiharjoittelu on ja mitä myyntiharjoittelussa oppii?

Myyntiharjoittelu Intensivellä on ollut erittäin antoisaa ja opettavaista. Ennen itse työskentelyn aloittamista, käytiin kattava koulutuspäivä, jossa tutustuttiin tulevaan myyntiprojektiin, mitä aloitettiin työstämään. Kaikki silloin aloittaneet uudet myyjät kävivät yhdessä läpi yritystä, mille tulimme tekemään myyntityötä. Myyntispiikkiä harjoiteltiin porukassa ja yksin, jotta se tulisi luontevasti selkäytimestä asiakkaille soiteltaessa. Tästä tuli hyvä fiilis alusta lähtien, koska hyvin hoidettu valmistautuminen antoi kokemattomallekin myyjälle avaimet onnistumiseen, Intensive on siis loistopaikka aloittaa myyntityöt ilman kokemusta.

Intensivellä myyntityön tekeminen tarkoittaa tasaista ja tehokasta tekemistä, paineettomassa ympäristössä. Sinun ei tarvitse olla alusta lähtien huippumyyjä, vaan se on tavoite mihin yritetään päästä yhdessä. Työilmapiiri meillä on huippuluokkaa. Toimistolla soiteltaessa apu on tarvittaessa aina lähellä, ja työporukan yhtenäisyys luo mukavan tilan myyntityön tekemiselle. Onnistuneen myyntityön tekeminen on myös palkitsevaa. Intensivellä ei tarvitse myöskään keskittyä vain yhteen osaan myyntityötä. Mahdollisuudet monipuoliseen myynti- ja markkinointityöhön ovat hyvät. Harjoittelussa saat itse vaikuttaa siihen, mitä haluat tehdä ja oppia.

Miksi myyntiharjoittelu on tärkeää? Mitä hyötyä myyntitaidoista on tulevaisuudessa?

Myyntiharjoittelu on tärkeää yksilöllisesti, eli myyjän näkökulmasta, sekä myös tärkeää yrityksille. Myyntiharjoittelun aikana pääsee parantamaan henkilökohtaisia vuorovaikutustaitoja, sekä puhevalmiutta. Juuri tämän takia myynti on mielestäni hyvä ja tärkeä taito oppia. Myyntiharjoittelun aikana pääsee tutustumaan liikemaailmaan läheltä. Business to business myynnissä pääsee kontaktoimaan yritysten johtajia ja ylempiä työntekijöitä. Tämä avaa oven liikemaailmaan sekä antaa loistavat mahdollisuudet verkostoitumiselle.

Useilla yrityksillä ei ole omia resursseja lähteä tekemään puhdasta myyntityötä, joten Intensiven tarjoamat ulkoistetut myyntipalvelut ovat tärkeitä heidän menestyksensä kannalta. Kun myyjiä koulutetaan myyntiharjoittelun kautta työhön, pystymme tekemään yhteistyötä toimivasti, ja se hyödyttää molempia puolia.

Myyntiharjoittelun hankaluudet ja mikä on haastavinta myyntityössä?

Kuten kaikki työt, myyntityökin voi aluksi tuntua hankalalta tai jopa vähän pelottavalta. Ensimmäisten päivien aikana tuntemattomien asiakkaiden kontaktoiminen tuntui hieman jännittävältä, mutta toistojen ja reippaan soittelun jälkeen se alkoi sujumaan helpommin ja paremmin.

Kun asiakkaille soittelee yllättäen kesken päivää, ei epämiellyttäviltä kohtaamisilta voi myöskään välttyä. Välillä langan päähän osuu henkilö, jolla on huonompi päivä ja näiden puheluiden ei saa antaa häiritä tai pilata päivää. Kuitenkin mukavia kohtaamisia tulee paljon useammin, kuin huonoja.

Välillä tulee myös päiviä, kun kaupanteko ei onnistu. Tästä ei saa lannistua, vaan kovan yrittämisen kautta sinut palkitaan varmasti.

Lopuksi haluan suositella myyntityötä Helsingin toimistolla ja kannustaa hakemaan myyntitöihin

Kahden kuukauden työskentelyn ja harjoittelun jälkeen, voin helposti suositella Intensive Sales Partners Oy:tä harjoittelupaikkana, tai työpaikkana. Täällä saat mahdollisuuden menestyä ja kehittyä myyntityössä rennossa mutta ammattimaisessa ympäristössä.

https://www.intensive.fi/tyopaikat/